Ruige Amerikaanse zinfandel. Zeer rijk met diepe en toch zachte smaken. Geur van leer, chocolade en romige karamel. Kruidig, vanille, rode bessen en jam. Vol van smaak. Lange afdronk met een verrassend zoetje op het einde. Lees meer.
Deze Amerikaanse zinfandel wordt gemaakt in het van Californië. De oude wijnstokken staan op een bodem van klei en zand. In combinatie met het zonovergoten Californische klimaat zijn dit van oudsher de perfecte omstandigheden voor de zinfandel druif. De oogst wordt volledig met hand gedaan, waarna het fruit een strenge selectie ondergaat. Alleen het beste fruit wordt gebruikt voor deze zinfandel.
Na de zachte persing van de druiven wordt de wijn gefermenteerd en ondergaat een aantal maanden houtrijping in nieuwe en gebruikte Amerikaans eiken vaten. Door deze combinatie krijgt de wijn aantrekkelijke fruitige aroma’s van kersen en bramen en tegelijkertijd tonen van specerijen zoals laurier en vanille, tabak en pure chocolade, koffie en romige karamel. Vaak wordt gedacht dat zinfandel een hoge mate van zoetheid bevat. Dat is aanwezig, maar niet teveel! De wijn is heerlijk drinkbaar zonder log en vermoeiend te worden. De lange afdronk is een feestje!