Transparant en helder van kleur met een rond, zacht mondgevoel. Elegante tonen van jeneverbessen, omvloerst met citrus- en kruidige accenten. De afdronk is lang en fris.
Serveertip: Maak eens een gin-tonic met een vleugje citroen of grapefruitsap.
Lees meer.
Deze London Dry Gin style premium gin is een zogenaamde terroir gin, met elementen uit de omgeving. De gin wordt samengesteld uit grondstoffen afkomstig uit de eigen wijngaarden, zoals wilde jeneverbessen, citrusvruchten, aardbeien en hondarabbi zuri druiveni. In totaal worden 11 botanicals gebruikt waaronder de eerder genoemde, ook bloemen, druivenranken, bladeren en bramen. Alle ingrediënten worden geoogst zodra hun maximale expressie en rijpheid is bereikt. Het allerlaatste en tevens het belangrijkste ingrediënt is de gefermenteerde most. Er wordt gedistillieerd op een zeer lage temperatuur, waardoor de concentratie in de gin behouden blijft.
De gin is transparant en helder van kleur met een rond, zacht mondgevoel. Elegante tonen van jeneverbessen, omvloerst met citrus- en kruidige accenten. De afdronk is lang en fris.
Serveertip: Maak eens een gin-tonic met een vleugje citroen of grapefruitsap.
In het uiterste noord-westen van Spanje ligt Baskenland. Hier vinden we een klein wijngebied genaamd Chacoli. Het gebied telt een kleine 300ha aan wijngaarden, dat weer onderverdeeld is in 3 kleinere gebiedjes, te weten Txacolina, Getariako Txacolina en Txacoli de Álava. De inheemse druiven zijn voor rood de hondarrabi beltzá en voor wit de hondarrabi zuri. De wijngaarden bevinden zich dus redelijk dichtbij de Atlantische Oceaan (Golf van Biskaje), rondom Bilbao en San Sebastian. De invloed van de Atlantische Oceaan is natuurlijk zeer groot en zorgt voor veel neerslag per jaar. De temperatuur kan enorm schommelen van net boven nul tot ver over de 30˚C.