Briljante robijnrode kleur. Zomerse geuren van vers rood fruit komen uit ons glas en verspreid heerlijke zoetige geur van aardbei, framboos en kers. Opwekkend zuurtje zorgt voor een mooie balans. Lees meer.
Barbera del Monferrato heeft een briljante robijnrode kleur. Zomerse geuren van vers rood fruit komen uit ons glas en verspreid heerlijke zoetige geur van aardbei, framboos en kers. Het opwekkende zuurtje zorgt voor een mooie balans. Heerlijk om 'zo' te drinken, maar ook als klassieke begeleiding bij verschillende pastagerechten en de BBQ of een heerlijk stukje lam.
Tenuta Gaggino bestaat 100 jaar! Thomas Gaggino heeft in 1920 het fundament voor het huidige wijnbedrijf gelegd. Inmiddels is de 4de generatie aan zet. De familie heeft dus een lange traditie in wijnmaken rondom Ovada in het hart van de appelatie Monferrato. Het doel is om wijnen te maken die typisch zijn voor de streek maar met de smaak van de huidige consument.
De Barbera druif heeft ten opzichte van bijvoorbeeld de dolcetto druif die we ook terugvinden in de Italiaanse streek Piëmonte, een hogere zuurgraad. Toch merk je deze zuurgraad in deze Barbera del Monferrato niet op omdat de wijn in grote houten vaten heeft gerijpt, al is het maar 3 maanden. Deze korte houtrijping zorgt dus voor een zachtere smaak. In geur ruik je wel rood fruit maar ook wat zoetere tonen van de hout rijping. Serveer Barbera del Monferrato wat koeler (rond de 16-18˚C) zodat het fruitige karakter nog beter tot zijn recht komt. Heerlijk om zo te drinken maar aan tafel met pasta of een BBQ erg prettig!