Een pittige shiraz! Aroma's van pruimen en kruiden, zoethout en zwarte peper, vanille en confiture. De smaak geeft een zoetige impressie. Deze stevige rode wijn is warm en zwoel, maar het frisse zuurtje maakt hem lekker drinkbaar. Lees meer.
Na binnenkomst van de druiven vindt een langzame gisting plaats op de schillen, waarbij de kap regelmatig wordt gebroken om de wijn een mooie kleur te geven. Daarna volgt een malolactische gisting en verdere rijping van 12 maanden in gebruikte Frans eiken vaten om de wijn mooi af te ronden.
Pruimen en kruiden, zoethout en zwarte peper, vanille en confiture, zoetimpressie, warm, stevig, frisse zuren, fijne kruidigheid.
Bellingham was het eerste bedrijf in Zuid-Afrika dat ging werken met shiraz. Het heeft dus een traditie hoog te houden. De shiraz voor deze wijn staat aangeplant op de noordelijke en oostelijke uitlopers van de Simonsberg, dus aan de kant van Paarl. De ondergrond van verweerd graniet is ideaal voor het maken van top-kwaliteit Shiraz.