Aardbeien Romanov en een licht zoete mousserende rosé
Wat heb je nodig voor 4 personen?
750 gr | Verse aardbeien |
100 ml | Slagroom |
100 ml | Kwark |
1 eetlepel | Suiker |
1 | Sinaasappel |
4 bolletjes | Vanilleijs |
2 eetlepels | Wodka |
4 | Grote glazen of ijscoupes |
Bereiding
Snijd 2/3 van de aardbeien door de midden en doe ze in een schaal, meng vervolgens de eetlepels wodka,
suiker en zest van de sinaasappel er doorheen. Zet de aardbeien eventjes aan de kant om het geheel te laten marineren.
Klop ondertussen de slagroom tot deze lobbig is. Persoonlijk doe ik dit altijd met een garde in plaats van een mixer. Het duurt wel iets langer, maar je loopt dan minder het risico dat je slagroom te stijf wordt. Als de slagroom goed is, meng dan de kwark er door. De overgebleven aardbeien pureer je met een staafmixer. Dit meng je vervolgens met de room en kwark.
Verdeel de gemarineerde aardbeien over de grote glazen die hebt klaargezet en bewaar er een paar voor degarnering. Hier bovenop leg je een mooi bolletje vanille ijs, waarna het roommengsel kan worden verdeeld.
Tot slot garneer je de glazen met een paar overgebleven aardbeitjes en takje munt.
Geniet nu van dit gemakkelijke maar super lekkere nagerechtje in combinatie met een lekker glaasje Veuve du Vernay ICE Rosé!
[products=blog_aardbeien_romanov_jul23]