Blini's met gerookte zalm
Blini’s met gerookte zalm en zuivelspread zijn een heerlijk en verfijnd hapje dat perfect is voor feestelijke gelegenheden, brunches of als luxe borrelhapje. Deze kleine, luchtige pannenkoekjes van Russische oorsprong combineren uitstekend met de romige textuur van zuivelspread en de subtiele rooksmaak van zalm.
Ingrediënten voor 8 blini's - Bereidingstijd ca. 50 minuten
200 gram | boekweitmeel |
half zakje | gedroogde gist (7 gram) |
2 stuks | eieren |
200 ml | halfvolle melk |
snufje zout | |
klontje boter om in te bakken | |
200 gram | pakje gerookte zalm |
1 bosje | verse dille |
1 pakje | zuivelspread |
wasabi mayonaise | |
peper |
Bereiding
We starten met het bereiden van de blinini's. Heb je ooit pannekoeken of poffertjes gebakken? Dan lukt dit zeker! Meng het boekweitmeel, het half zakje gist en de eieren met de melk en voeg een klein snufje zout toe. Klopt dit tot een glad mengsel. Doe een klontje boter in een koekepan en wacht even tot de boter goed gesmolten en verwarmd is. Om mooie kleine blini's te maken zou je een steekring in de pan kunnen zetten waarin het beslag giet. Maak eerst alle blini's en zet ze apart.
Borden opmaken
Leg 2 Blini’s per persoon op een bordje en smeer de zuivelspread op de blini’s. Leg dan wat zalm op de zuivelspread en garneer met wat gehakte dille en voeg wat wasabi mayonaise toe aan de zijkant op het bord.
Wat drinken we erbij?
[products=blog_blinismetzalm]
Wij hebben gekozen voor een Portugese mousserende wijn, namelijk PGA Espumante Rosé. Deze espumante wordt gemaakt van handgeplukte baga druiven die groeien in de regio Bairrada. De wijn heeft een duosage van slechts 6 gram, wat hem tot een brut maakt.