Frisse salade met Schwarzwalder Schinken
Ingrediënten voor 2 personen - Bereidingstijd ca. 40 minuten
150 gram | Schwarzwalder Schinken |
125 gram | Gemengde sla |
100 gram | Ruccola |
1 stuks | Citroen |
1 stuks | Venkel |
1 stuks | Groene appel |
2 stengels | Bleekselderij |
50 gram | Walnoten |
2 eetlepels | Groninger mosterd |
6 eetlepels | Olijfolie |
2 eetlepels | Mayonaise |
2 eetlepels | Honing |
Bereiding frisse salade met Schwarzwalder Schinken
Snij de appel en verdeel deze in dunne plakjes. Hetzelfde doe je met de venkel. Meng deze in een kom en sprenkel er wat citroensap over om verkleuring voor te zijn. Schil de bleekselderij en snij deze in kleine stukjes.
Meng de sla en ruccola alvast door elkaar en verdeel deze mooi over grote borden. Vervolgens verdeel je de partjes appel en venkel over de sla en ruccola.
De plakken Schwarzwalder Schinken verdeel in mooie krullen over het geheel. Als de plakken te groot zijn, snij ze dan over de lengte een keertje door.
Het is nu tijd voor de dressing. Meng hiervoor een helft citroensap met olijfolie, mayonaise en Groninger mosterd en honing. Breng de dressing smaak met wat peper en zout.
Verdeel de dressing over de borden en garneer tot slot met de gehakte walnoten.
Deze frisse salade kan goed gecombineerd worden met een sauvignon blanc of een aangename vinho verde.
[products=blog_schwarzwalder_aug23]