Menu
EUR
Verse Tonijn Tartaar met Avocado

Verse Tonijn Tartaar met Avocado

Door: Carina Werkhoven Reacties: 0

Dit recept voor verse tonijn tartaar, mag ik hier plaatsen van mijn lieve klant Viviën. Ik adviseerde haar er een heerlijke wijn bij en het bleek een geweldige match te zijn! Lees hier snel het recept en probeer het zelf. De bijpassende wijn staat natuurlijk genoemd en is verkrijgbaar in de winkel of online te bestellen.

Ingrediënten voor 4 personen - Bereidingstijd ca. 50 minuten

  300 gram verse tonijn 
  4 avocado's
  1 verpakking mascarpone
  2 limoen
   verse bieslook
  1 theelepel wasabi pasta
  1 eetlepel mayonaise
  1 eetlepel slagroom
   sesamzaadjes
  soja saus
  sesamolie
  ronde steekvorm voor de opmaak 

 

Bereiding

Het beste kan dit gerecht direct voordat het geserveerd wordt, worden opgemaakt. Daarom zetten we alvast 4 mooie (gekleurde) bordjes klaar. Ook de ronde steekvorm houden we in de buurt. 

Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit en haal het vruchtvlees met een grote lepel uit de schil. Doe alle avocado's in een kom en prak deze mooi fijn. Voeg 2 eetlepels mascarpone toe, een snuf zeezout (Fleur de Sel) en het sap van een halve limoen. Meng dit door elkaar en zet het even apart.

Snijd de verse tonijn in kleine blokjes en meng de tonijn in een kom met 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sesamolie, het sap van de andere halve limoen. Tot slot voeg je ook wat gehakte bieslook toe. Meng dit goed door elkaar.

Voor de bereiding van de wasabi mayonaise ga je als volgt te werk: meng 1 theelepel wasabi pasta, 1 eetlepel slagroom en 1 eetlepel mayonaise en voeg daar wat limoensap aan toe. Dat is alles!

Opmaak

Nu is het tijd om de bordjes op te maken! Bij de opbouw start je met een laagje van het avocado mengsel. Leg de steekvorm in het midden van bord en schep hier wat van het avocadomensgel in. Verdeel het mooi langs de kanten en schep hierboven de verse tonijn. Herhaal dit bij de 3 andere bordjes en voilá, het voorgerecht is bijna klaar!.

Top de tonijn tot slot af met wat druppels wasabi mayonaise en wat sesamzaadjes.

Wat drinken we er bij?

Bij dit makkelijk te maken voorgerecht schenken wij een top chardonnay uit ons assortiment. De wijn is afkomstig uit de Auvergne (Loire) waar de chardonnay druiven staan aangeplant op een vulkanische bodem, waardoor de wijn zich kenmerkt door een opmerkelijke frisheid en mineraliteit.

[products=blog_versetonijntartaar]

Eet smakelijk!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Onze site maakt gebruik van cookies om uw browse ervaring te verbeteren en onze dienstverlening te optimaliseren. Met deze cookies analyseren we het gebruik van de site en kunnen we u relevante inhoud en aanbiedingen tonen. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons cookiebeleid. Wilt u meer weten of uw instellingen aanpassen? Lees dan ons privacy beleid en/of pas uw instellingen aan door hiernaast te klikken. Cookies Beheren