Verse Tonijn Tartaar met Avocado
Dit recept voor verse tonijn tartaar, mag ik hier plaatsen van mijn lieve klant Viviën. Ik adviseerde haar er een heerlijke wijn bij en het bleek een geweldige match te zijn! Lees hier snel het recept en probeer het zelf. De bijpassende wijn staat natuurlijk genoemd en is verkrijgbaar in de winkel of online te bestellen.
Ingrediënten voor 4 personen - Bereidingstijd ca. 50 minuten
300 gram | verse tonijn |
4 | avocado's |
1 | verpakking mascarpone |
2 | limoen |
verse bieslook | |
1 theelepel | wasabi pasta |
1 eetlepel | mayonaise |
1 eetlepel | slagroom |
sesamzaadjes | |
soja saus | |
sesamolie | |
ronde steekvorm voor de opmaak |
Bereiding
Het beste kan dit gerecht direct voordat het geserveerd wordt, worden opgemaakt. Daarom zetten we alvast 4 mooie (gekleurde) bordjes klaar. Ook de ronde steekvorm houden we in de buurt.
Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit en haal het vruchtvlees met een grote lepel uit de schil. Doe alle avocado's in een kom en prak deze mooi fijn. Voeg 2 eetlepels mascarpone toe, een snuf zeezout (Fleur de Sel) en het sap van een halve limoen. Meng dit door elkaar en zet het even apart.
Snijd de verse tonijn in kleine blokjes en meng de tonijn in een kom met 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sesamolie, het sap van de andere halve limoen. Tot slot voeg je ook wat gehakte bieslook toe. Meng dit goed door elkaar.
Voor de bereiding van de wasabi mayonaise ga je als volgt te werk: meng 1 theelepel wasabi pasta, 1 eetlepel slagroom en 1 eetlepel mayonaise en voeg daar wat limoensap aan toe. Dat is alles!
Opmaak
Nu is het tijd om de bordjes op te maken! Bij de opbouw start je met een laagje van het avocado mengsel. Leg de steekvorm in het midden van bord en schep hier wat van het avocadomensgel in. Verdeel het mooi langs de kanten en schep hierboven de verse tonijn. Herhaal dit bij de 3 andere bordjes en voilá, het voorgerecht is bijna klaar!.
Top de tonijn tot slot af met wat druppels wasabi mayonaise en wat sesamzaadjes.
Wat drinken we er bij?
Bij dit makkelijk te maken voorgerecht schenken wij een top chardonnay uit ons assortiment. De wijn is afkomstig uit de Auvergne (Loire) waar de chardonnay druiven staan aangeplant op een vulkanische bodem, waardoor de wijn zich kenmerkt door een opmerkelijke frisheid en mineraliteit.
[products=blog_versetonijntartaar]
Eet smakelijk!