Warme salade van pikante gorgonzola en rode kool
Ingrediënten voor 2 personen - Bereidingstijd ca. 35 minuten
400 gram | Rode kool |
200 gram | Pittige gorgonzola |
100 gram | Ruccola |
50 gram | Walnoten |
2 stuks | Grote roze uien |
200 gram | Zoete aardappel, aardappelpartjes of wedges |
Bereiding warme salade van pikante gorgonzola en rode kool
Verwarm de oven voor op 225˚C. Schil de (zoete) aardappel en snijd deze in partjes. Spoel ze af en dep de partjes droog. Bestrooi de partjes met wat bloem en voeg meteen wat peper en zout toe, waarna je ze verdeelt op een bakplaat die je van te voren hebt bedekt met bakpapier.
Snij de roze ui in ringen en voeg deze ook toe op de bakplaat. Besprenkel het mengsel met wat olijfolie. Laat de partjes in ca. 30 miniuten mooi goudbruin worden in de oven en vergeet niet ze af en toe om te scheppen.
Kook ondertussen de rode kool of gebruik een verpakking diepvries rode kool die je op heel laag vuur in een pannetje ontdooit.
Verdeel de gorgonzola in kleine dobbelsteentjes en hak wat walnoten in stukjes.
Als de aardappelpartjes en rode kool gaar zijn kunnen we de borden opmaken. Schep je aardappelpartjes op de borden, met daar bovenop de rode kool. Verdeel vervolgens de gorgonzola dobbelsteentjes over de rode kool en garneer het geheel met een wat gehakte walnoten en ruccola.
Vooral de gorgonzola in deze warme najaarssalade combineert fantastisch met een rode wijn uit Valpolicella. Bekijk hier onze aanbevelingen:
[products=blog_gorgonzola_aug23]