Zalmfilet van de BBQ met een pittige chimichurri
Ingrediënten voor 2 personen - Bereidingstijd ca. 30 minuten
2 stuks | Verse zalmfilets met huid |
200 gram | Pasta (linguine of spaghetti) |
1 | Rode ui |
3 eetlepels | Olijfolie |
Snufje | Versgemalen peper en zeezout |
4 stuks | Volzoete tomaten |
1 | Limoen |
2 eetlepels | Koriander |
2 eetlepels | Platte peterselie |
3 eetlepels | Rode wijnazijn |
1 | Rode peper |
1 teentje | Knoflook |
1 eetlepel | Gedroogde oregano |
Bereiding
Haal de vers afgesneden zalmfilets een half uur voor uit de koelkast en besprenkel ze met wat olijfolie en bestrooi ze met peper en zout. We laten ze nu verder even met rust en gaan eerst aan de slag met het snijden van de ingrediënten voor de chimichurri. Zet ondertussen een pan met ruim water op het vuur en vergeet het water niet te zouten zodra het aan de kook is. Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking of gebruik verse pasta, want die is smakelijker en sneller klaar.
Voor de chimichurri snipperen we de rode ui, de platte peterselie en een klein beetje koriander en doe deze samen met de oregano, de rode wijnazijn, het fijngesneden teentje knoflook en de olijfolie in een kom of nog beter, in een vijzel. Heb je geen vijzel, geen probleem, de staafmixer kort gebruiken werkt ook prima! Vijzel alle ingrediënten zo dat deze nog herkenbaar zijn, maar er wel een homogene massa ontstaat.
Leg de zalmfilets met de huid naarbeneden op de grill (leg er een grillmatje of aluminiumfolie onder tegenhet vastplakken) en laat de zalm langzaam garen (niet te gaar, want dan wordt de zalm natuurlijk droog). Wanneer de zalm gaar is, leg deze dan op een bord en dek even af met een stukje aluminiumfolie.
Drapeer de pasta in een nestje op een voorverwarmd bord en leg de gegrilde zalm er schuin tegenaan.
Schep de chimichurri voorzichtig op de zalm en werk af met een schijfje limoen.
Schenk de glazen vol met een heerlijk glas rosé en eet smakelijk!
[products=blog_zalmfilet_jul23]