Een zuivere witte wijn met genoeg fruit en een typische ziltige ondertoon van meloen, grapefruit, citroen. Een heldere smaak van appel, abrikoos, perzik en bloemige citrustonen zijn gewikkeld rond een knapperige, opzwepende zuurgraad. De verrassing hier i Lees meer.
Boal de Arousa ligt in de sub-appellatie Rias Baixas (vooral bekend als het hart van de albariño-druif genaamd Barbanza e Iria, gelegen aan de Atlantische kust, 15 meter boven de oceaan in de regio Galicië in Spanje, ten noorden van Pontevedra. Hier liggen de wijngaarden van dit kleine familiedomein. Jorge Tarrío is de jonge wijnmaker op dit domein. Samen met zijn ouders bewerkt hij 3 hectaren albariño gelegen op slechts 5 kilometer van de oceaan.
De druiven verwerkt hij in zijn "city winery", niet meer dan een lokaaltje achter de winkel in Padrón. Met beperkte middelen maar veel gedrevenheid is Jorge vast besloten het maximum uit zijn druiven te halen. De hier geproduceerde wijn is volledig afkomstig van een enkel historisch perceel genaamd 'Vina de Louro'.
De koele oceaanlucht trekt 's nachts landinwaarts en koelt de druiven af. Op die manier rijpen de druiven traag en kunnen de aroma's goed ontwikkelen. Wegens de vochtigheid worden de druiven hoog boven de grond geleid, in een pergola-systeem. Er worden geen pesticiden of herbiciden gebruikt.
De druiven worden volledig met de hand geoogst, in een tank gevinifieerd en minimaal 7 maanden gerijpt op de fijne droesem. Ongelooflijke frisheid en jeugdige kracht maken deze klassieke uitdrukking van albariño onweerstaanbaar. Na de oogst worden de druiven geperst in een horizontale Vaslin-pers. De rijping gebeurt uitsluitend op inox, gedurende 6 maanden.
Boal de Arousa Albariño is een zuivere witte wijn met genoeg fruit en een typische ziltige ondertoon van meloen, grapefruit, citroen. Een heldere smaak van appel, abrikoos, perzik en bloemige citrustonen zijn gewikkeld rond een knapperige, opzwepende zuurgraad. De verrassing hier is de extra noot van mineraliteit.