Intense kersenrode kleur. Aroma's van rood fruit, aardbei, framboos en cranberry worden vergezeld door vanille en toffee. In de mond een zijdezachte en goed gestructureerde wijn, met een lange aangename afdronk. Lees meer.
De wijn wordt gemaakt van tempranillo druiven met een klein deel graciano en een nog kleiner percentage mazuelo, geselecteerd van 10 tot 20 jaar oude wijnstokken in de regio's Rioja Alta en Rioja Alavesa. De druiven worden ontsteeld, waarna ze voorzichtig geplet worden. De druiven fermenteren in RVS tanks bij een temperatuur van 28°C. Daarna vergist de wijn gedurende 15 dagen op de schillen om zo de prachtige aroma's en kleur te behouden.
Rijping duurt 14 maanden in vaten van gemengd type, namelijk vaten met een Frans eikenhouten bodem en Amerikaanse eikenhouten duigen. Bodegas LAN is een pionier op het gebruik van dit soort vaten. Na deze periode volgt een periode van 9 maanden flesrijping.