Domenico Fraccaroli is opgericht in 1958 door grootvader Domenico Fraccaroli in Paradiso di Pocenia het bedrijf in een “klein stukje paradijs” in Friuli Venezia Giulia, waar hij zowel witte aromatische wijnen, zoals Friulano, als rode stevige wijnen, zoals Refosco dal Peduncolo Rosso, produceerde. Sinds 2002 is het familiebedrijf uitgebreid met het domein “Grotta del Ninfeo” in Lavagno, Verona, waar zijn zoon Tiziano fraaie Valpolicella Superiore, Ripasso en Amarone wijnen ging maken.
Tegenwoordig leveren Tiziano’s zonen Domenico en Luca alsmede dochter Maria een belangrijke bijdrage aan het succes van het bedrijf. Fraccaroli’s filosofie behelst naast kwaliteit en passie oprechtheid en bevlogenheid met respect voor natuur en traditie. De wijnen zijn in klassieke stijl gemaakt. De passie voor kwaliteit en traditie bracht hen er ook toe om andere typische smaken van de regio Veneto te produceren, zoals extra vierge olijfolie en Vialone Nano-rijst.
De familie runt naast Domenico Fraccaroli ook een rustieke wijnbar genaamd Frasca Fraccaroli in het 18e eeuwse dorp Paradiso. Het complex is helemaal gerestaureerd, waarbij het elegante rustieke karakter en de traditionele inrichting bewaard zijn gebleven. Als u een bezoek brengt aan de wijnbaar krijgt u uiteraard een proefje van de wijnen die Domenico Fraccaroli te bieden heeft. U kunt genieten van wijnen uit het Valpolicella-gebied in Verona, zoals Valpolicella Doc, Valpolicella Superiore Ripasso, Amarone en Recioto, en ook die geproduceerd in Friuli, zoals Friulano, Pinot Bianco, Pinot Grigio, Cabernet, Merlot en Refosco.
Maar er is meer dan wijn! Zo krijgt u ook de kans om bier te proeven dat is gemaakt met de Vialone Nano-rijst die ze produceren in het enige rijstveld in Friuli en kunt u genieten van de typische producten van het gebied, zoals kaas en vleeswaren. Domenico Fraccaroli staat voor kwaliteit en echtheid, waarbij hun producten de bedrijfsfilosofie weerspiegelen die passie, verfijning, elegantie en respect voor traditie voorop stelt.