Strogele kleur met groenige highlights. Aroma's van wit vruchtvlees, vooral peren, en balsamico-tonen die de goede kwaliteit van het hout onthullen. Lees meer.
In het gebied van Ortona, Abruzzo, is een wijngaard met pecorino een vrij zeldzame verschijning, met slechts 300 hectare beplant in de regio's Abruzzo en Le Marche. De naam ‘Pecorino’ is afgeleid van het feit dat traditioneel werd aangenomen dat een tros Pecorino druiven dezelfde vorm had als een schaapskop.
De wijngaarden liggen rond de stad Ortona, aan de Adriatische kust in de regio Abruzzo. Op het westen en zuidwesten zijn wijnstokken geplant op kalkhoudende kleigronden en geleid langs een pergola.
Na de oogst worden de druiven gekneusd en ontdaan van stelen en geperst. Het afkoelen gebeurt in enkele seconden tot -1°C in een inerte atmosfeer. Daarna vindt statische klaring van de most plaats en fermentatie bij 12°C om zoveel mogelijk aroma's te extraheren. 80% van het sap wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks, de andere 20% in eiken vaten van 40 hl.
Strogele kleur met groenige highlights. Aroma's van wit vruchtvlees, vooral peren, en balsamico-tonen die de goede kwaliteit van het hout onthullen.