Schitterende citroengele kleur. Fijne, krachtige mousse. Ontwikkelde neus met verleidelijk tropisch fruit van perzik, kamperfoelie, wat toast en een vleugje amandel. Droog, zonder al teveel strenge zuren, romig en mild van smaak. Smakelijk lange afdronk. Lees meer.
Deze Perles d'Or heeft een schitterende citroengele kleur. De mousse is fijn en krachtig. Mooi ontwikkelde neus met verleidelijk tropisch fruit van perzik, kamperfoelie, wat toast en een vleugje amandel. Het is een droge cava, zonder al teveel strenge zuren, maar wel romig en mild van smaak. Smakelijk lange afdronk.
In deze Spaanse streek heerst een gematigd mediterraans klimaat met een gemiddelde temperatuur van ca. 14ºC. Er valt normaal gesproken tussen de 500 en 600 mm neerslag en in totaal genieten de druiven van maar liefst 2548 zonuren! De Penedès wordt onderverdeeld in 3 hoogte lagen, de eerste van 0-250 meter, de tweede laag op 250-500 meter en de hoogste laag op 500-800 meter. Binnen elke laag gelden verschillende klimatologische factoren die van invloed zijn op de groei van de druiven.
De ondergrond is rijk aan klei en kalksteen. Ook hier speelt de hoogte een rol. Hoe lager hoe meer zand en kalk, hoe hoger hoe meer klei men terugvindt.
De xarrel-lo druiven zijn afkomstig uit de 'Del Mel' wijngaard en worden met de hand geplukt. De fermentatie, die 3 weken duurt, vindt plaats in RVS vaten. Daarna volgt de 2e gisting op de fles die minimaal 24 maanden in beslag neemt.