Mooie robijnrode kleur. Intense tonen van zwarte bessen en wilde kersen op, terwijl ons smaakpapillen hints van koffie en tabak waarnemen. Bijzonder geconcentreerd, lange en smakelijke, 'jammy' finish met een heerlijk rokerige ondertoon. Lees meer.
Deze droge rode wijn heeft een mooie robijnrode kleur. Onze neus vangt intense tonen van zwarte bessen en wilde kersen op, terwijl ons smaakpapillen hints van koffie en tabak waarnemen. De is bijzonder geconcentreerd en voorziet ons van een lang en smakelijke, 'jammy' finish met een heerlijk rokerige ondertoon.
Deze wijn is goed te combineren met sterke kazen, Italiaanse worst en diverse vleesspecialiteiten, waarbij u een aanbevolen temperatuur van rond de 14-16°C kunt aanhouden.
De wijngaarden bevinden zich de vallei van de Vardar rivier in de wijnstreek rondom Skopje. De wijngaarden strekken zich uit over de heuvels en liggen op een hoogte van minimaal 300 meter boven zeeniveau en staan allemaal op de zuidelijke kant van de hellingen. Hierbij zorgen de omliggende bergen voor een uitstekend microklimaat. De bergluchtstromen die in dit gebied circuleren, verminderen daadwerkelijk de zomerse avondtemperaturen en houden de grond warm in de winter. Bovendien heb je in Skopje minder mediterrane invloeden maar eerder continentaal.
De bodem waar de montepulciano op staan aangeplant is matig vruchtbare en heeft een goede en rijke minerale samenstelling.
Deze rode wijn wordt gemaakt van het merendeel (71%) montepulciano druiven, aangevuld met 29% vranec. De druiven worden met de hand geplukt en bij binnenkomst gekneusd, gevolgd door een lange maceratie waarbij gebruik wordt gemaakt van een pneumatische punch-down systeem. Pneumatische punch-down systeem geeft een uitzonderlijke kleurextractie met zeer fijne tannine en behoudt alle aromatische verbindingen. Het rijpingsproces wordt uitgevoerd onder strikt gecontroleerde temperatuur en vochtigheidsgraad. De wijn rijpt tot slot kort op Franse en Amerikaanse eik.