Donkere, bijna paarse kleur. Diepe aroma's van zwarte kersen, drop, viooltjes en zwarte peper in de neus. Impressies van zoethout, cacao, koffie en licht gebrande houttoetsen. Complex, vriendelijk, zwoel. Lees meer.
Gaat u even rustig zitten voor deze bijzondere syrah uit Noord-Macedonië!
Donker, robijnrood van kleur. Diepe aroma's van bramen, bosbessen, zwarte kersen en pruimen. Maar ook tonen van drop, viooltjes en zwarte peper vinden onze neus. Mooie complexiteit die met het ouder worden van de wijn alleen maar zal toenemen. Maar ook nu al vinden we impressies van zoethout, cacao, koffie en licht gebrande houttoetsen terug. Vol en intens van smaak, maar met fraaie zuren en fluweelzachte tannines. De wijn is mooi in balans. In de afdronk wordt dit complexe maar vriendelijke karakter van deze syrah nogmaals bevestigd.
Deze wijn is heerlijk in combinatie met gebraad van lam, ree met bijhorende wildsaus, wildragout in wijnsaus, everzwijngebraad met veenbessen en gerijpt rundsvlees met pepersaus of een andere pittige saus.
ServeerTiP: De wijn kan voor het serveren het best gedecanteerd worden. De beste serveertemperatuur ligt rond de 15˚C-18˚C.
De wijn bestaat voor het grootste gedeelte uit syrah druiven aangevuld met een heel klein deel vranec druiven, die allemaal rondom het wijnhuis staan aangeplant. Een gedeeltelijk van de druiven wordt aan de stok ingedroogd. Hierdoor ontstaat een zeer geconcentreerde en levendige wijn.
Alle druiven worden met de hand geplukt, waarna de wijn op traditionele wijze wordt gevinifieerd. Er volgt een lange maceratie waarbij de schillen lang meeweken en zodoende een mooie kleur afgeven aan de wijn. Hierna volgt klassieke fermentatie. Zodra dit proces is voltooit rijpt de wijn gedurende een periode van 24 maanden op een mix van Frans en Amerikaans eiken vaten. Na de botteling komt de wijn eventjes tot rust om hierna de reis richting consument te aanvaarden.