Licht goudgeel van kleur met een fijne parelende mousse. Lekker tropisch fruitkarakter met een vleugje room en kruidigheid. Een prachtig betaalbaar alternatief voor champagne! Lees meer.
De familie Moutard maakt al meer dan 130 jaar Champagne in Buxeuil, een zuidelijk deel van de streek met als appelatie Cotes de Bar. Daarnaast bezitten ze wijngaarden in Bourgogne, hier wordt Cremant gemaakt maar ook Chablis en andere Bourgogne wijnen.
De naam van deze Crémant de Bourgogne, Les Vignolles, slaat terug op één perceel van ongeveer 1,5 hectare dat volledig is aangeplant met chardonnay.
De druiven worden met de hand geplukt. Na de eerste vergisting krijgt de stille witte wijn een hout opvoeding op Frans eikenhouten vaten. Daarna wordt de wijn gebotteld voor de tweede vergisting op fles. Hierdoor ontstaan de bubbels.
Deze mousserende wijn heeft een heerlijk tropisch fruitkarakter met een vleugje room en kruiden. Een zoete noot van steenfruit loopt door de kern en blijft hangen in de afdronk met wat vanille highlights, opgetild door de frisse zuren en energieke maar niet agressieve bubbels.
Decanter waardeert deze Crémant de Bourgogne met 89 punten!