Deze granaatrode Barolo "San Carlo" heeft een complexe, maar elegante neus met aroma's die uiteenlopen van rijp rood fruit, kruiden en geroosterede tonen van 'goudron'. De tannines zijn al mooi rond en geven een fluweelzacht mondgevoel. Lees meer.
Deze granaatrode Barolo "San Carlo" heeft een complexe, maar elegante neus met aroma's die uiteenlopen van rijp rood fruit, kruiden en geroosterede tonen van 'goudron'. De tannines zijn al mooi rond en geven een fluweelzacht mondgevoel. Deze wijn is uitermate geschikt als begeleider van gebraad wild en oude kazen. Uiteraard mag u deze Barolo gerust nog even wegleggen in uw kelder, zodat de wijn nog verder kan rijping en verder aan smaak en zachtheid zal winnen.
De druivenrassen nebbiolo, michet, lampia en rosé, afkomstig uit de regio Langhe, in de Italiaanse streek Piemonte, vormen de druiven waaruit deze elegante Barolo bestaat. Alle druiven worden begin oktober met de hand geoogst. Eenmaal in de kelder gearriveerd volgt het langzame maceratie op de schil bij een gecontroleerde temperatuur. Dit proces duurt ca. 40 dagen, waarna een volledige malolactische gisting volgt. Na 36 maanden gerijpt te hebben in grote eiken vaten, rijpt deze Barolo nog eens 6 maanden op de fles voor extra verfijning van de blend.
De naam "San Carlo" is een eerbetoon aan de beschermer van het district waar Dezzani al meer dan tachtig jaar zijn hoofdkantoor heeft.