Intens rood van kleur. In de geur subtiele hinten van rijp fruit en koffie, het smaak pallet is elegant en fijn met veel kracht en een lange afdronk. Lees meer.
Deze Valpolicella Ripasso is gemaakt van 70% corvina, 20% rondinella & 10% molinara. De wijngaard waar de druiven groeien is aangeplant tussen 1985 & 1994 en ligt op 160 meter hoogte. Na strenge selectie van het fruit vindt op temperatuur gecontroleerde vergisting plaats in grote liggende vaten die ongeveer 8 dagen duurt.
In januari zal de wijn opnieuw vergisten met de druivenschillen van de Amarone zoals de methode Ripasso werkt. Dit proces duurt 4 dagen, waarna de wijn 12 maanden rijpt in houten tonneau. Na dit jaar, volgt nog een flesrijping van minimaal 8 maanden voordat deze wijn verkocht zal gaan worden.
De kleur van de wijn is intens rood. In de geur subtiele hinten van rijp fruit en koffie, het smaak pallet is elegant en fijn met veel kracht en een lange afdronk.