Menu
EUR

barbera

Barbera is een blauwe druif waar met name in het Italiaanse Piëmonte prachtige wijnen van worden gemaakt. Tegenwoordig worden ze op een moderne manier gemaakt waardoor de wijnen mooi soepel en drinkbaar zijn. Kenmerkend is het frisse zuurtje.

6 Producten
Toon:
Toon 1 - 6 van 6
barbera

Herkomst van barbera

Barbera staat voornamelijk aangeplant in Noord-Italië en is op zijn best in Piëmonte. Wijnen die gemaakt worden van barbera zijn toegankelijker dan de nebbiolowijnen die ook in dit gebied geproduceerd worden, zoals Barolo en Barbaresco. Wijnen van barbera bevatten minder tannines, veel meer fruit en een mooi fris zuur. Barbera wordt mooier naarmate de rijping langer is. Barbera wordt ook aangeplant in Californië en Argentinië.

Kleur van barbera

Barbera geeft diep, donkerpaarse wijnen met een roze randje. 

Geur en smaak van barbera

De geur is fruitig met aroma’s van zoete kersen, bramen, pruimen, frambozen, maar ook zoethout. Het is een droge wijn met een fruitige smaak van zoete kersen en een fris zuurtje. De wijn is over het algemeen soepel met weinig tannines. 

Wijn en spijs tips bij een wijn van barbera

Door het aanwezige zuurtje in de barbera, combineert de wijn perfect bij stevige maaltijden die wat meer vet bevatten. Denk bijvoorbeeld aan een zware vleesgerechten met saus of een pasta Carbonara. Het zuur van de wijn is een goeie tegenhanger van het vet in de gerechten, waardoor de wijn en het gerecht samen mooi in balans blijven.

Wijnhuizen
Prijsklasse
De wijn die ik zoek komt uit
Type Wijn
De wijn die ik zoek is
  • Bekijk meer
Alcohol Percentage
Inhoud Fles
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »