Menu
EUR

gouveio

Gouveio is een wit Portugees druivenras waar full bodied, sappige, levendige wijnen van worden gemaakt.

7 Producten
Toon:
Carlos Alonso Douro Wine Piano Branco Reserva
Piano Branco Reserva
€15,20 €12,56
Monte dos Perdigões Tapada do Fidalgo Branco
Tapada do Fidalgo Branco
€7,50 €6,20
Caves Trasmontanas Vértice Rose Espumante
Vértice Rose Espumante
€22,10 €18,26
Quinta Santa Eufemia Quinta Santa Eufemia Branco
Quinta Santa Eufemia Branco
€10,20 €8,43
Carlos Alonso Douro Wine Quintela Branco
Quintela Branco
€7,70 €6,36
Caves Trasmontanas Vértice Gouveio
Vértice Gouveio
€33,20 €27,44
Caves Trasmontanas Vértice Cuvee
Vértice Cuvee
€21,90 €18,10
Toon 1 - 7 van 7
gouveio

Herkomst van gouveio

Gouveio is dezelfde druif als de Spaanse godello en werd voor het eerst gespot in de Douro regio. Tegenwoordig kom je hem echter overal in Portugal tegen. Jarenlang stond deze kwaliteitsdruif in de Douro bekend als verdelho, maar gouveio heeft niets te maken met de op Madeira verbouwde verdelho. Gouveio is een vroeg rijpend ras dat hoge opbrengsten geeft. Het druifje groeit in kleine trosjes waarvan de besjes geelachtig groen zijn. Gouveio wordt vanwege de aangename zuurgraade vaak gebruikt in blends voor droge en mousserende wijnen. Bijkomend voordeel van deze druif is dat de wijnen goed kunnen rijpen op fles.  

Geur en smaak van gouveio

Wijnen van gouveio zijn fris en fruitig met een opvallend aroma van Elstar appels, citrus en ook wat tropisch fruit van onder andere perzik en ook wat anijs. De druif geeft sappige, levendige wijnen met veel body.

Wijnhuizen
Prijsklasse
De wijn die ik zoek komt uit
Type Wijn
De wijn die ik zoek is
  • Bekijk meer
Alcohol Percentage
Inhoud Fles
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »