De wijn heeft een lichte strogele kleur en geeft een prachtige schittering in het glas. De eerste vleug aroma’s die onze neus opvangt zijn die van gedroogde bloemen gevolgd door subtiele venkel, wat anijs en lichte toets van specerijen. Lees meer.
De wijn heeft een lichte strogele kleur en geeft een prachtige schittering in het glas. De eerste vleug aroma’s die onze neus opvangt zijn die van gedroogde bloemen gevolgd door subtiele venkel, wat anijs en lichte toets van specerijen. De wijn is mondvullend en zacht maar droog met aroma’s van een verse Pink Lady appel, wat perzik, mango en citroenzest. In de afdronk een prettig klein bittertje. Deze verdejo is prettig om te drinken en is breed inzetbaar.
Deze verdejo is volledig biologisch en vegan geproduceerd!
Na een optimale rijping worden de verdejo druiven op een vroege en vooral koele ochtend in september geplukt. De wijnmaker van Bodega Vega Tolosa doet dit het liefst wanneer de temperatuur onder de 18ºC gedaald is, om zodoende het fruit zo optimaal vers in de kelder te krijgen. Bij binnenkomst in de kelder worden de druiven na een strenge selectie, de eerste 4 dagen aan een koude behandeling onderworpen. Hierna volgt een vergisting van 32 dagen op een constante temperatuur van 14ºC. Na de alcoholische vergisting wordt de wijn met fijne gistcellen in een andere tank gedaan om daar verder te rijpen gedurende 30 dagen.
De Tolosa familie bezit 250 hectare die sinds 2007 biologisch gecertificeerd is en sinds 2019 vegan zijn. De wijngaard is aangeplant in 1981 op een hoogte van 750 meter boven zeeniveau. De wijngaard is gelegen tussen de Jucar & Cabrielrivieren deze omgeving is aangewezen door Unesco als biosfeerreservaat.