Schitterende goudgele kleur. De smaak is vol en complex met tonen van vanille, honing en gedroogd fruit. De wijn heeft een zacht mondgevoel en een fraaie lange afdronk. Lees meer.
De streek waarin Uzès ligt, is bekend om z’n truffels. La Rabassière staat voor: 'Truffière en Provencal', dat wil zeggen truffelgrond op het platteland. Collines du Bourdic heeft deze wijnen ontwikkeld om o.a. te drinken bij gerechten bereid met truffels; dit geldt zowel voor de witte, rosé en rode wijn! Dit wijngebied is wat klimaat en bodemgesteldheid betreft vergelijkbaar met Châteauneuf-du-Pape: de wijnen hebben er ook veel weg van. Uitzondering is echter de prijs; want de wijnen van Collines du Bourdic zijn een stuk voordeliger.
La Rabassière Blance wordt op een traditionele manier gemaakt van viognier, roussanne en grenache blanc druiven. Alleen de roussanne rijpt op Frans eiken vaten, waardoor de wijn wat meer body krijgt. De viognier en grenache blanc rijpen op RVS vaten, om de fruitaroma's naar voren te laten komen en de wijn voldoende frisheid te geven. Nadat alle wijnen apart zijn opgevoed worden ze geblend, waarna verdere rijping plaatsvindt op fusten. De uitmonstering van La Rabassière Blanc is fraai: in een luxe zware fles met het wapen van Duché d’Uzès. Een prachtige wijn en een leuk alternatief voor een Châteauneuf-du-Pape.
La Rabassière Blanc is een volle, complexe witte wijn met tonen van vanille, honing en gedroogd fruit. De wijn heeft een zacht mondgevoel en een fraaie lange afdronk.