Volle, rijke en belegen rode wijn met mooie aroma’s van rood fruit. Lichte kruidigheid en mint tonen van en Rhône Syrah. Elegante subtiele lange afdronk. Lees meer.
De streek waarin Uzès ligt, is bekend om z’n truffels. La Rabassière staat voor: 'Truffière en Provencal', dat wil zeggen truffelgrond op het platteland. Collines du Bourdic heeft deze wijnen ontwikkeld om o.a. te drinken bij gerechten bereid met truffels; dit geldt zowel voor de witte, rosé en rode wijn! Dit wijngebied is wat klimaat en bodemgesteldheid betreft vergelijkbaar met Châteauneuf-du-Pape: de wijnen hebben er ook veel weg van. Uitzondering is echter de prijs; want de wijnen van Collines du Bourdic zijn een stuk voordeliger.
Voor het maken van La Rabassière Rouge vindt allereerst een zorgvuldige selektie van wijngaard en druiven plaats. De syrah en grenache wijnstokken geven een laag rendement wat de kwaliteit van de La Rabassière Rouge ten goede komt. Vinificatie van de wijn gebeurt op de traditionele manier met lagering ( gedeeltelijk) op nieuw eiken gedurende enkele maanden. Na het maken van de blend, vindt verdere rijping plaats op fusten. De uitmonstering van La Rabassière is fraai: in een luxe zware fles met het wapen van Duché d’Uzès. Een prachtige wijn en een leuk alternatief voor een Châteauneuf-du-Pape.
La Rabassière Rouge is een volle, rijke en belegen rode wijn met mooie aroma’s van rood fruit. Lichte kruidigheid en mint tonen van en Rhône Syrah. Elegante subtiele lange afdronk.