Prachtig lichtrose van kleur met een vrolijke schittering. Fruitig bouquet met aroma's van kersen, aardbeitjes en roosjes doen zomers aan. De smaak is fruitig en fris met een perfect zuurtje. Hierdoor blijft de rosé mooi in balans. Lees meer.
Het wijngebied Puglia, gelegen in het meest zuidelijke deel van Italië is met name bekend vanwege de productie van olijven. In een sub-gebied van de streek ligt een gebied genaamd Salento, wat zeker bij Nederlanders veel bekendheid geniet vanwege de vele mooie wijnen die er gemaakt worden. De meest voorkomende druivenrassen zijn de primitivo en de negroamaro druif, waarvan volle smakelijke rode wijnen worden gemaakt, met de bekende toets 'zoetigheid' in de afdronk. Vanwege een stijgende populairiteit van Italiaanse rosé, zoals de vermaarde Calalenta Rosato Merlot, komt Fantini nu met een rosé volledig gemaakt van negroamaro druiven. Luccarelli Rosato wordt geproduceerd van negroamaro druiven die groeien op het Salento schier-eiland, Sava genaamd. De wijngaarden genieten van een perfecte blootstelling aan de zon. De bodemsamenstelling bij Sava bestaat voornamelijk uit klei en kalksteen en zijn de perfecte ingrediënten voor een heerlijke combinatie van versheid, aroma's en mineraliteit. Na de oogst worden de druiven direct verwerkt en vindt fermentatie plaats op een constante lage temperatuur van rond de 10˚C. Hierna rijpt de wijn op RVS vaten. We danken wijnmaker Danilo Gizzi voor deze geweldige rosé, het is de perfecte aanvulling op de nog steeds immens populaire series Luccarelli wijnen!
Luccarelli Rosato is prachtig lichtrose van kleur met een vrolijke schittering. Het fruitige bouquet met aroma's van kersen, aardbeitjes en roosjes doen zomers aan. De smaak is fruitig en fris met een perfect zuurtje. Hierdoor blijft de rosé mooi in balans. Kortom: weer gevaarlijk lekker en wat ons én menig Werkhovin fan een geweldige vervanger van de Calalenta Rosato Merlot. Deze rosé is heerlijk om van te genieten op een zonnig terras of in de tuin, maar komt ook zeker tot zijn recht naast een hartig visgerecht zoals Gamba's Pil Pil, of een stukje jonge kaas.