Complexe rode wijn van grenache en syrah druiven, met aroma's van kers, viooltjes, specerijen en tonen van laurier.
Sappig en fruitig van smaak met een kruidige indruk.
Lees meer.
Deze blend presenteert zich in een diep robijnrode kleur met violette reflecties, een visuele hint naar de diepte en complexiteit van de wijn. Het is een uitnodiging in glasvorm om te verdwalen in de rijke aroma's en smaken die volgen. Complex met aroma's van kers, viooltjes en specerijen. Je kan zelfs wat droptonen opmerken.
De neus wordt getrakteerd op een rijk palet van aroma's, van rijpe rode en zwarte bessen tot subtiele kruidige tonen van peper en een vleugje garrigue, die typisch is voor de wijnen uit de Languedoc. De aromatische complexiteit is een voorbode van de ervaring die volgt.
Op het palet onthult de Paul Mas Grenache / Syrah IGP een krachtige, maar elegante structuur. Sappige smaken van zwarte kersen en frambozen worden gecomplementeerd door nuances van zoethout en een rokerige ondertoon, kenmerkend voor de syrah. De grenache brengt een fruitige zoetheid en zachtheid, die in perfecte harmonie is met de kruidige, robuuste aard van de syrah. Samen creëren ze een afgeronde, goed gestructureerde wijn met een aanhoudende afdronk die de zintuigen blijft prikkelen.
Deze veelzijdige blend is de perfecte begeleider van een breed scala aan gerechten. Denk aan hartige stoofschotels, gegrild rood vlees, of een kaasplank met rijpe kazen. Ook heerlijk bij een gezellige barbecue.
Deze wijn is gemaakt van grenache noir en syrah. De druiven worden eerst ontdaan van hun steel. De vergisting vindt plaats op 26 graden Celsius gedurende de eerste dag na de oogst. In de korte periode daarna wordt het druivenmengsel veelvuldig overgepompt. Vervolgens oudert de wijn voor 25% op Amerikaans eiken en deels Frans eiken. Daarna wordt de wijn gemengd met de andere 75% van de wijn dat gerijpt heeft in roestvrijstalen tanks.