Licht zalmroze van kleur, mooie parelende mousse. Aroma's van vers rood fruit stijgen op uit ons glas. Deze tonen worden voortgezet in de smaak. Lekkere zomer aardbeien en frambozen verwennen onze smaakpapillen. Het mondgevoel is zacht en fris met een tik Lees meer.
Met de PGA Espumante Rose laat Pedro de moderne kant van Bairrada en zijn wijnhuis zien. In totaal produceert PGA 2000 flessen van deze espumante rosé, waardoor het een vrij exclusieve espumante is maar dan tegen een zeer aantrekkelijke prijs! Wat deze espumante bijzonder maakt is dat het volledig gemaakt wordt met Bairrada's belangrijkste blauwe druif: baga. Tevens is dit de eerste jaargang die PGA op de markt brengt.
De baga druiven worden met de hand geplukt en bij binnenkomst in de kelder zacht en langzaam geperst. Hierna volgt een eerste (alcoholistische) fermentatie in RVS tanks op een constante temperatuur van 17˚C. Zodra dit proces is voltooid, volgt de tweede gisting op de fles volgens de Méthodo Classico gedurende 18 maanden. Na het dégorgement wordt een dosage toegevoegd met slechts 6 gram suikers, wat deze mousserende wijn een Brut maakt.
Deze rosé espuamante is licht zalmroze van kleur en toont in het glas een mooie parelende mousse. Aroma's van vers rood fruit stijgen op uit ons glas. Deze tonen worden voortgezet in de smaak. Lekkere zomer aardbeien en frambozen verwennen onze smaakpapillen. Het mondgevoel is zacht en fris met een tikkeltje mineraliteit. Deze espumante is droog, maar erg verkwikkend.
Ideaal als een feestelijk aperitief of bij een zomers salade met zeevruchten en schelpdieren.
Een échte aanrader en voor de prijs hoeft u het niet te laten!