Levendig en fruitig in de neus, met toetsen van abrikoos, perzik en vers tropisch fruit. In de mond onthult deze wijn een zeer volle, frisse en knapperige grip, waardoor een uiterst elegante, levendige witte wijn ontstaat met een zeer lange afdronk. Lees meer.
Vale D. Maria Vinha do Martim is ongelooflijk levendig en fruitig in de neus, met toetsen van abrikoos, perzik en vers tropisch fruit. In de mond onthult deze wijn een zeer volle, frisse en knapperige grip, waardoor een uiterst elegante, levendige witte wijn ontstaat met een zeer lange afdronk. Deze wijn is een geweldige wijn om te combineren met verschillende ovenvisgerechten, of gegrild met name kabeljauw, zeebaars en tong.
Als alle druiven zorgvuldig met de hand zijn geplukt, volgt een strenge selectie aan de sorteertafel. De steeltjes worden verwijderd waarna ze worden gekneusd met een pneumatische pers. Maceratie van de most vindt plaats gedurende 24 uur bij een constante temperatuur van 10˚C in grote RVS vaten van 2500 liter. Hierna wordt de most overgebracht in nieuwe Frans eiken vaten van 225 liter. De vergisting duurt in totaal 25 dagen op een temperatuur die schommelt tussen de 10˚C en 14˚C. In dezelfde barriques vindt ook de rijping plaats die 9 maanden in beslag neemt, met regelmatige battônage.
Nog niet zolang geleden, namelijk in 2015, begon de Quinta met het verkennen van een unieke wijngaard in de Douro op 550 meter hoogte. De wijnstokken die daar aangeplant stonden als een zogenaamde field blend, bleken gemiddeld meer dan 80 jaar oud te zijn. Onderzoek wees uit dat het om meer dan 10 variëteiten van witte druivenrassen ging, op minder dan één hectare grond. Het potentieel was enorm! Vinha de Martim laat het unieke en gevarieerde karakter van de verschillende percelen met oude wijnstokken zien die zich over de Douro verspreidt.
Volgens de logboeken was wijnbouwjaar 2018 buitengewoon op deze plaats in de Douro, dit in vergelijking met de afgelopen vijf jaar. De winter was koud en droog en de lente was koel en er viel veel regen. De zomer werd gekenmerkt door twee verschillende etappes, eerst koud en regenachtig en tegen het einde warm en extreem droog. Dit veroorzaakte een later bloeiseizoen, maar toen er regen viel, vond de wijnstok grote hoeveelheden water om te bloeien. De oogst van de witte druiven begon op 12 september en verliep soepel, waarbij de druivenpluk plaatsvond met ideale rijping, wat resulteerde in most van hoge kwaliteit.