Een klassieke merlot, zwartrood van kleur met granaatreflecties. Aroma's van gedroogde pruimen en cranberry's, met subtiele pittige hints. Fruitig karakter, met fijne ronde tannines. Twaalf maanden gerijpt in Frans eiken vaten. Fluweelzachte afdronk. Lees meer.
De merlot druiven voor deze wijn komen uit het productiegebied Causeni District in het Zuid-Oosten van Moldavië. Salcuta Epizod Merlot wordt vergist op RVS tanks, op een constante temperatuur tussen de 24ºC en 28ºC gedurende een periode van 5-7 dagen. Daarna volgt een malolactische gisting van 12 maanden en rijping op Frans eiken vaten.
Salcuta Epizod Merlot Limited Edition is een wijn van de klassieke Franse Merlot, zwartrood met granaatreflecties. Salcuta Epizod Merlot Limited Edition verwent met aroma's van gedroogde pruimen en cranberry's, met subtiele pittige hints. Een fruitig karakter, met fijne ronde tannines, resultaat van 12 maanden rijping in Frans eiken vaten. De wijn heeft een fluweelzachte afdronk.
Salcuta is gesitueerd in het zuid-oosten van Moldavië, in de regio Stefan Voda. Salcuta is de naam van het gelijknamige dorpje in het Causeni district. Deze streek kent een oude historie als het op wijnmaken aankomt. De eerste vermeldingen leidden terug naar 1706. Ouden bronnen meldden dat de eerste bewoners van Salcuta gefascineerd waren door de prachtige natuur en de geweldige condities om wijnstokken te kunnen laten groeien. De wijnen van Salcuta voldoen aan de hoogst mogelijke kwaliteitseisen, die concurrerend zijn op de Europese markt. Modern gemaakt, erg smakelijk en bovendien in een mooie jasje!
De EPIZOD Range van Salcuta is een assortiment wijnen dat bestaat uit drie van oorsprong Franse druivenrassen, die zorgvuldig gerijpt zijn in eikenhouten vaten. Elke wijn wordt gemaakt door één van de wijnmakers, om persoonlijkheid en individualisme tot uitdrukking te brengen. Zo draagt elke wijn in het bijzonder een afdruk van de drie wijnmakers van de wijnmakerij en duidt een episode aan, van een doorlopend eigen kunstwerk. Deze merlot is het werk van Gianfranco.