Heldere gele kleur. De neus is intens en complex met aroma's van appel, peer, abrikoos, citroen verbena, anijs en minerale tonen. Een volle body waarbij de fruitige complexiteit terugkomt gecombineerd met mineraliteit op het palet. Lees meer.
De wijn heeft een heldere gele kleur. De neus is intens en complex met aroma's van appel, peer, abrikoos, citroen verbena, anijs en minerale tonen. Een volle body waarbij de fruitige complexiteit terugkomt gecombineerd met mineraliteit op het palet. Dit alles wordt afgerond met een knapperige lange finish.
De combinatie van de verschillende gebruikte inheemse druiven uit Rias Baixas maakt dit een wijn met een uniek en onderscheidend karakter.
Deze wijn is heerlijk als aperitief, maar kan zeker worden gecombineerd met vis en schaaldieren, romige soepen, een stukje witvlees of een zomerse salade. Wij adviseren om deze wijn lekker koel te serveren, want zo komt hij het best tot zijn recht.
Deze wijn wordt maar liefst van 5 verschillende witte Spaanse druivenrassen gemaakt waarbij het leeuwendeel is weggelegd voor de albariño druif.
De druiven groeien in de eigen wijngaarden die in totaal 38 hectare beslaan. Ze zijn gesitueerd in Tomiño (O Rosal gebied), aan de Miño rivier. De wijngaarden liggen op een hoogte van 50 - 75 meter boven zeeniveau gericht op het zuiden.
De 15 tot 20 jaar oude wijnranken zijn zo opgesteld dat de druiven een maximale blootstelling aan de zon ondergaan en er genoeg lucht kan circuleren.
De druiven worden met de hand geoogst en daarna worden de beste druiven geselecteerd om een maceratie te ondergaan, ontsteeld en zacht geplet, gedurende 15 - 20 uur. Toen het residu was bezonken werd het sap gefermenteerd in kleine RVS tanks bij een temperatuur van 16ºC gedurende 20 tot 21 dagen. Elke druif is apart gevinifieerd en daarna geblend om de prachtige Santiago Ruiz stijl te verkrijgen.