Roodpaars van kleur. Aroma’s van gestoofd fruit zoals gedroogde pruim, bramen, bessen en kersen. De houtrijping van 48 maanden heeft een duidelijke uitwerking gehad: tonen van toast, truffel en leer, geminde met verfijnde kruidigheid komen boven. Lees meer.
Trabuca Clássico Baga Bairrada DOP 2017 is gemaakt van 100 jaar oude wijnstokken en wordt in een zeer kleine oplage van 400 flessen geproduceerd. Alle baga druiven worden met de hand geplukt en direct bij aankomst in de kelder met voeten getreden in granieten lageres. De vergisting ontstaat spontaan en er worden geen gisten toegevoegd. De fermentatie vindt plaats op een constante temperatuur van rond de 26˚C. Hierna volgt een lange houtrijping van 48 maanden op Frans eiken vaten.
De wijn is liefkozend vernoemd naar de vader van Pedro, die in de streek Bairrada bekend stond als 'Trabuca' wat zoveel betekent als harde werker.
De wijn complexe wijn is roodpaars van kleur. Prettige aroma’s van gestoofd fruit zoals gedroogde pruim, bramen, bessen en kersen. De houtrijping van 48 maanden heeft een duidelijke uitwerking gehad: tonen van toast, truffel en leer, geminde met verfijnde kruidigheid komen boven. Het mondgevoel is prettig waarbij de sappigheid en het aanwezige zuur heel goed samengaan. De wijn is mooi gelaagd en vlezig, waarin de ronde tannines mooi opgaan. De finish is aanhoudend en complex.
Deze wijn komt prachtig tot zijn recht bij gerechten van rood vlees, ook kruidige gerechten of stevige kazen kan hij aan.
Deze exclusieve Portugese wijn wordt geleverd in een prachtig kistje en is mede daardoor erg geschikt als wijngeschenk.