Prachtige dieprode kleur, complex bouquet van rijpe zwarte bessen, rijpe kersen, pruimen en subtiele tonen van specerijen en verfijnde vanille. In de mond proef je de kracht van deze wijn met, vlezig met goed geïntegreerde tannines. Lees meer.
De wijn heeft dankzij de lange maceratie van maar liefst 21 dagen een prachtige dieprode kleur en bezit een prachtig complex bouquet van rijpe zwarte bessen, rijpe kersen, pruimen en subtiele tonen van specerijen en verfijnde vanille. In de mond proef je de kracht van deze wijn met, vlezig met goed geïntegreerde tannines. De smaak wordt versterkt door lagen van donkere chocolade, geroosterde koffie en een vleugje vanille, wat zorgt voor een lange en verfijnde afdronk. Perfect bij rood vlees of stoofgerechten.
Deze wijn is speciaal gemaakt om het 100-jarige bestaan van wijnhuis Casa Ermelinda Freitas te vieren. Jaime Quendera, de wijnmaker van deze wijn, heeft gekozen voor een bijzondere blend en zijn ambitie was een wijn te maken met een bewaarpotentieel van minstens 10 jaar.
De blend bestaat uit maar liefst 6 verschillende druiven, waarvan een aantal Portugese inheemse druiven en bekende Europese druiven: alicante bouschet, touriga nacional, cabernet sauvignon, syrah, merlot en petit verdot.
Alle druiven worden geoogst in de laatste week van september waarna de druiven werden gefermenteerd worden in RVS tanks. Hierna rijpt 50% op nieuwe Frans eiken vaten van 225 liter gedurende een period van 12 maanden. De andere 50% verblijft in nieuwe Amerikaans eiken vaten van 225 liter.