Deze wijn 'dessertwijn' noemen, doet haar geen eer aan! Wij noemen het liever een delicatesse! Prachtige lichtgouden kleur, met een verleidelijke neus van rijp exotisch fruit, weelderige bloemen en honing. Intens van smaak, zoet en fris tegelijk! Lees meer.
De wijngaarden van Weingut Boch staan aangeplant op een leistenen bodem met löss (dit is een mengeling van leem en fijn afgesleten gesteente) aan de binnenkant van de meanderende Moezel. Deze Duitse wijnstreek heeft een zacht microklimaat met meer zonne-uren dan de rest van de omgeving. Het koele, noordelijke klimaat zorgt er voor dat de riesling druiven lang moet rijpen voordat ze geplukt kunnen worden. Hoe langer groei en bloei hoe beter voor de kwaliteit van het fruit.
Deze edelzoete wijn heeft een prachtige lichtgouden kleur. Fantastisch verleidelijke neus met veel rijp exotisch fruit, weelderige bloemen, honing en een edel snoepje. Heerlijk zoet en fris tegelijkertijd. Intense maar evenwichtige smaakbeleving. Na enkele jaren spreidt hij ook een benijdenswaardige complexiteit tentoon. Maar jong of oud, deze delicatesse blijft altijd vloeibaar goud!
Deze lekkernij combineert prachtig bij straffe en blauwe kazen, fruittaart of verwante nagerechten op basis van gebak en romige nagerechten.
Weingut Boch oogst de riesling druiven rond eind december, maar afhankelijk van de temperatuur, soms ook later. Gemaakt van druiven met eenzelfde minimum mostgewicht als een Beerenauslese, in bevroren toestand bij minimaal 7 graden (gedurende minstens 6 dagen) onder nul geplukt en in bevroren toestand geperst, zodat alleen het fruitconcentraat overblijft. De druiven worden koud gefermenteerd en ondergaan een rijping van 5 maanden op RVS vaten voordat de wijn wordt gebotteld.